Kutsal Heftemal gününün yemeği: Qeşka

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkçede Keşkek olarak da bilinen yemek, iki farklı şekilde pişirilir.

İlk pişiriliş şekli böyledir:

Malzemeler

Ayran, ufak bulgur, tereyağı, tuz.

Yapılışı: Ayran, ufak bulgur, tuz tencereye konur. Kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Pişme işleminden sonra geniş bir sahana (tabağa) alınır, ortası çukurlaştırılır. Çukurlaştırılan yere kızdırılmış tereyağı konur. Tahta kaşıkla yenmeye başlanır. Tereyağlı kısım bitince sarımsaklı yoğurt veya ayran dökülerek de yenebilir.

İkinci pişiriliş şekli ise şöyledir:

Malzemesi: Un, bulgur, su, tuz, tereyağı, pekmez.

Yapılışı: Un, bulgur, su, tuz tencereye konur.

Kaynayıncaya kadar oklava ile karıştırılır. Tam kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Piştikten sonra geniş bir sahana alınır. Ortası çukurlaştırılarak bu kısma içine pekmez katılmış eritilmiş tereyağı dökülür. Tereyağı
eritilirken içine pekmez katılması ve bir taşım pişirilmesi esnasında karıştırılması gerekmektedir. Servise
sunulur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kutsal Heftemal gününün yemeği: Qeşka

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Dersim Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin