Türkçede Keşkek olarak da bilinen yemek, iki farklı şekilde pişirilir.
İlk pişiriliş şekli böyledir:
Malzemeler
Ayran, ufak bulgur, tereyağı, tuz.
Yapılışı: Ayran, ufak bulgur, tuz tencereye konur. Kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Pişme işleminden sonra geniş bir sahana (tabağa) alınır, ortası çukurlaştırılır. Çukurlaştırılan yere kızdırılmış tereyağı konur. Tahta kaşıkla yenmeye başlanır. Tereyağlı kısım bitince sarımsaklı yoğurt veya ayran dökülerek de yenebilir.
İkinci pişiriliş şekli ise şöyledir:
Malzemesi: Un, bulgur, su, tuz, tereyağı, pekmez.
Yapılışı: Un, bulgur, su, tuz tencereye konur.
Kaynayıncaya kadar oklava ile karıştırılır. Tam kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Piştikten sonra geniş bir sahana alınır. Ortası çukurlaştırılarak bu kısma içine pekmez katılmış eritilmiş tereyağı dökülür. Tereyağı
eritilirken içine pekmez katılması ve bir taşım pişirilmesi esnasında karıştırılması gerekmektedir. Servise
sunulur.