Dersimli ailelerin buluşma yemeği: Zerfet ya da Babuko

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dersim’in en yaygın ve bilinen yemeklerinden bire Zerfet ya da Babuko olarak bilinen yemektir. Sir, klorasir, sir klor olarak adlandırılır. Geniş ailenin buluştuğu herhangi bir büyük toplantıda mutlaka yapılır ve yenilir.

Hemen hemen çoğu Kürt yemeği gibi un, tereyağı, tuz, sarımsak ve yoğurttan yapılır.

Öncelikle un, su, tuz yoğrulur ve mayasız bir çörek yapılır.

Sonra pişen çörek bıçakla üstünden kesilir. yani yanları ve altını kesmemeniz gerekiyor.

İçi tamamıyla çıkarılır kabuğu kırılır. Çıkan iç ufak ufak parçalara ayrılır. sonra sadece yan ve alt kabuktan oluşan çömleğin içine koyulur.

Üzerine eritilmiş tereyağı ile sarımsaklı ayran eklenir.

1
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dersimli ailelerin buluşma yemeği: Zerfet ya da Babuko

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Dersim Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin