Dağ pırasası, sarı çiriş da olarak nitelendirilen gulik ile yapılan en popüler yemekler gulikli yumurta ve gulikli pilavdır. Çorbası da yapılmaktadır.
Ayrıca gulikin yaprakları henüz tazeyken de yenilebilmektedir. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması
ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yenilmesi gibi.
Gulik çorbası tarifi:

Gulik temizlenip bol su ile yıkandıktan sonra ıspanak şeklinde doğranır. Bir tencerede pişirilen et veya kıymaya tereyağında kavrulmuş soğan eklenir. Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra gulik ilave edilir ve üzerine de pirinç
konulur. Sonra suyu ve tuzu konularak, pişirilir.
Gulik Kavurması tarifi:

Kök ve yaprakları temizlendikten sonra bol su ile yıkanan gulik, ıspanak gibi doğranır. Büyük bir tencereye konularak, suyla pişirilmesi sağlanır. Pişirilen gulikler, süzgeçle süzüldükten sonra ayrı bir kapta eritilen tereyağıyla çırpılan yumurtalar üzerine dökülür. Beş dakika kadar birlikte kavrulur, ateşten alınır ve servis edilir.
Gulikli Bulgur Pilavı:
Gulik doğranıp terbiye edildikten sonra bulgur ve yarmayla karıştırılarak tencereye koyulup birlikte pişirilir. Sonra yağ, tuz ve su ilave edilir.
Gulik Ketesi
Una, maya, süt, yumurta ve tuz karıştırılarak hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur, dinlendirilerek mayalanması sağlanır.
Bu arada gulik temizlenip doğranır; tam pişmesi için doğranan guliklar, iyice ezilir. Ayrıca yağ, yumurta, doğranmış soğan ve tuz katılıp karıştırılarak bunlardan bir “iç” hazırlanılır. Hamurdan yufka açılır. Her kete için bir yufka kullanılır. Yufkanın yarısına gulikli iç konulur. Tandırda veya sac üzerinde pişirilerek servis edilir