Kavurmalı Işgın yemeği

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malzemeler

1 kg. ışgın

200 gr. tereyağı 2

yemek kaşığı domates salçası

İstenilen miktarda kavurma

2 baş soğan

umurta (servis sayısına göre birer adet)

Kişniş Tuz

 

Yapılışı

Işgınların kabukları soyulur ufak-ufak doğranır. Bir tencereye ölçüye göre yağ konulur, kıyılmış soğanlar bu yağda öldürülür, ışgınlar üzerine dökülür, eriyinceye kadar pişirilir. Salçası, tuzu, kavurması ilave edilir, bir iki karıştırılır. Suyu ilave edilir, birkaç taşım kaynatılır. Pişince yumurtalar teker teker içine kırılır, ağzı kapatılır, yumurtalar piştikten sonra ocaktan indirilir. Servis yapıldığı zaman tabaklarda üzerine ince kıyılmış kişniş konulur, kişniş yemeğe lezzet ve koku verir. Tandır ekmeği ile yenildiğinde lezzeti başka olur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kavurmalı Işgın yemeği

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Dersim Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin