Dersimli olduğunu herkesin bilmediği ünlü isimler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NİHAL YALÇIN

1981 doğumlu olan oyuncu Nihal Yalçın,  Alevi bir ailenin çocuğu olduğunu, 13 yaşında öğrenmiş. Baba tarafından Dersimli olan ünlü oyuncu; İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümü’nden mezun olduktan sonra Bahçeşehir Üniversitesi Oyunculuk Bölümünde yüksek lisans yaptı.

Avrupa Yakası, Kurtlar Vadisi Pusu, Şöhret Okulu, Güldünya, Kış Masalı, Cümbür Cemaat Aile, Yalan Dünya, Beş Kardeş ve İstanbullu Gelin dizilerinin yanı sıra; Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?, Ay Lav Yu, Hayatın Tuzu, Araf, Kurtuluş Son Durak, Yeraltı, Yol Ayrımı ve Berlin Kaplanı gibi filmlerde de rol alan Yalçın; uzunca bir süre Antabus adlı tek kişilik oyunu da sahneledi.

ONUR BULDU

Güldür Güldür programı ile tanınan oyuncu Onur Buldu, Dersim’in Mazgirt ilçesindendir. Eğitimci bir babanın oğlu olan Buldu; babasının mesleği nedeniyle Bergama’da doğup büyüdü. İzmir 9 Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümünden mezun olmasının ardından, İzmir Devlet Tiyatrosu’na katıldı ve Keşanlı Ali Destanı ilk tiyatro deneyimini yaşadı. Ardın İstanbul’a gelerek, BKM oyuncularına katıldı.

TANER ÖLMEZ

1986’da doğan ünlü oyuncu Taner Ölmez; 6 yaşında iken ailesi ile birlikte İstanbul’a taşındı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun oldu. “İstanbul’un Altınları” dizisiyle beğeni toplayan ünlü oyuncu, daha sonra Kapalı Çarşı, Kül ve Ateş ve Tatar Ramazan, ve Kayıp Şehir adlı dizilerdeki rolleriyle başrollere de göz kırpmaya başladı. 2019 yılında Fox Tv ekranlarında yayınlanan Mucize Doktor  dizisinde canlandırdığı rolle yeteneğini bir kez daha kanıtladı. Taner Ölmez; 2014 yılında Katil Joe tiyatro oyununda gösterdiği başarı ile Afife Jale Tiyatro Ödülü’ne layık görüldü.

BÜLENT POLAT

1979 yılında Dersim’de doğan Bülent Polat, Avrupa Yakası’ndaki Şesu karakteriyle ünlendi. 13 yaşında iken Bakırköy Belediye Tiyatroları bünyesinde çocuk oyunları ile sahne almaya Polat; dizi ve sinema oyunculuğu öncesinde animasyon yapmış, doğum günlerine gitmiş, palyaço ve Noel Baba kostümleriyle çocukları eğlendirmiştir. 7 sene Amerika’da yaşayan ve Stella Adler Oyunculuk Okuluna devam eden Polat; Aile Bağları, Çiçek Taksi, Yılan Hikayesi, Dadı, Lahmacun ve Pizza gibi dizilerde aldığı küçük rollerle başladığı dizi oyunculuğu karakterinin yanı sıra; 2003 yılında Giz, 2004 yılında Balans ve Manevra, 2005 yılıda Keloğlan Kara Prens’e Karşı ve 2008 yılında Sıfır Noktası isimli sinema filmlerinde rol almıştır.

 

Devamı gelecek)

0
mutlu
Mutlu
4
_zg_n
Üzgün
4
sinirli
Sinirli
2
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dersimli olduğunu herkesin bilmediği ünlü isimler

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Dersim Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin