Ağabeyi Munzur Çem’i mezarının başında anlattı: Hep mazlum insanların yanındaydı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kırmancki diline yaptığı hizmetlerle bilinen Munzur Çem geçtiğimiz günlerde vefat etti. Çem, Bingöl’deki köyünde defnedildi.

Cenazede mezarının başında konuşan ağabeyi Hasan Beysülen; Munzur Çem’i anlattı:

“Benim kardeşim Hüseyin, yani sizin bildiğiniz ismiyle Munzur Çem 1945 yılında doğdu. Bizim köyümüzde, Kuruca’da (yeni atıyla Seter köyü) doğdu. Dalbasan İlkokulunda okudu. Sonra Nazımiye’de okulunu bitirdikten sonra Erzurum Koleji’ni kazandı, salım bölümünü bitirdi.

Sağlık memuru olduktan sonra da Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi’ni okudu. Sonra Sayıştay’da denetçi oldu. Çeşitli Kürt yayınlarında yazdığı yazılar dolayısıyla polis takibine düştü. Polis takibine düşünce yurt dışına göndermek zorunda kaldık. Türkiye’yi 1980 mayıs ayında terk etti. Türkiye’den gidince önce Almanya, sonra İsveç’e yerleşti. Ondan sonra Berlin’e geldi, Berlin’e yerleşti. Bugüne kadar vefat ettiği güne kadar da Berlin’de yaşıyordu. Sık sık geliyordu, bizi ziyaret ediyordu, biz de ona gidiyorduk. Çok cana yakın bir insandı. Ailemizin medarı iftiharıydı, onunla iftihar ediyoruz. Ona saygı duyuyoruz. Onun davasına da büyük saygımız var.”

Ağabeyi, Munzur Çem’in mazlum insanlarının davasını savunduğunu belirterek, gözyaşları arasında şöyle konuştu:

“Sayısız kitaplar, dergiler, makalelerde yazıları çıktı. En son yazdığı kitabın birinci cildi çıktı. Son kitabı tam elimdeyken vefat etti. Vefatından önce kendisine eş olan ve onun sağlığında, hastalığında, yanında hiç ayrılmayan eşi, doktor gelinimiz Gülistan’a çok teşekkür ediyorum.”

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ağabeyi Munzur Çem’i mezarının başında anlattı: Hep mazlum insanların yanındaydı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Dersim Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin