Limonlu kurabiye, son yılların en sevilen tatlarından biri haline geldi. Özellikle kış aylarında bolca tüketilen limon, tatlılarda da kendine yer buluyor. Emine Beder’in tarifiyle yapılan pastane usulü limonlu kurabiye, kıyır kıyır yapısıyla ve enfes tadıyla damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor.
Emine Beder’den Limonlu Kurabiye Tarifi: Kıyır Kıyır Pastane Lezzeti
Kış aylarının vazgeçilmez meyvesi limon, yemeklerin ve tatlıların baş tacı oldu. Özellikle balık ve çiğköfte gibi yemeklerin yanı sıra, kurabiye ve revani gibi tatlılarda da sıkça kullanılan bu meyve, Emine Beder’in tarifinde damak çatlatan bir lezzet haline geliyor. Ağızda dağılan, pastane usulü kıyır kıyır olan limonlu kurabiye tarifi, özellikle ev hanımlarının ilgisini çekti.
İşte Emine Beder’in tarif defterinden çıkan o lezzetli limonlu kurabiye tarifi!
Limonlu Kurabiye İçin Gereken Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı zerdeçal (Arzuya göre)
- Yarım limon suyu
- 2 adet limon kabuğu (rendelenmiş)
- 2 su bardağı un
Üzerini Bulamak İçin:
Limonlu Kurabiye Hazırlanışı
İlk olarak yumurta ve şekeri mikser yardımıyla iyice çırpın.
Ardından sıvı yağ, limon suyu, kabartma tozu, vanilya ve rendelenmiş limon kabuklarını ekleyin. Eğer isterseniz, zerdeçal da ekleyebilirsiniz.
Tüm malzemeleri güzelce karıştırarak homojen bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini streç film ile kapatıp, buzdolabında 1-1,5 saat kadar dinlendirin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Hamuru pudra şekeri ile iyice bulayıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Kurabiyeler altın rengini alana kadar pişirmeye devam edin.