1. Haberler
  2. DERSİM
  3. Limonlu kurabiye tarifi: Emine Beder’in pastane usulü kıyır kıyır lezzeti – Türkgün – Türkçe Düşün

Limonlu kurabiye tarifi: Emine Beder’in pastane usulü kıyır kıyır lezzeti – Türkgün – Türkçe Düşün

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Limonlu kurabiye, son yılların en sevilen tatlarından biri haline geldi. Özellikle kış aylarında bolca tüketilen limon, tatlılarda da kendine yer buluyor. Emine Beder’in tarifiyle yapılan pastane usulü limonlu kurabiye, kıyır kıyır yapısıyla ve enfes tadıyla damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor.

Emine Beder’den Limonlu Kurabiye Tarifi: Kıyır Kıyır Pastane Lezzeti

Kış aylarının vazgeçilmez meyvesi limon, yemeklerin ve tatlıların baş tacı oldu. Özellikle balık ve çiğköfte gibi yemeklerin yanı sıra, kurabiye ve revani gibi tatlılarda da sıkça kullanılan bu meyve, Emine Beder’in tarifinde damak çatlatan bir lezzet haline geliyor. Ağızda dağılan, pastane usulü kıyır kıyır olan limonlu kurabiye tarifi, özellikle ev hanımlarının ilgisini çekti.

İşte Emine Beder’in tarif defterinden çıkan o lezzetli limonlu kurabiye tarifi!

Limonlu Kurabiye İçin Gereken Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal (Arzuya göre)
  • Yarım limon suyu
  • 2 adet limon kabuğu (rendelenmiş)
  • 2 su bardağı un

 

Üzerini Bulamak İçin:

 

Limonlu Kurabiye Hazırlanışı

İlk olarak yumurta ve şekeri mikser yardımıyla iyice çırpın.

Ardından sıvı yağ, limon suyu, kabartma tozu, vanilya ve rendelenmiş limon kabuklarını ekleyin. Eğer isterseniz, zerdeçal da ekleyebilirsiniz.

Tüm malzemeleri güzelce karıştırarak homojen bir hamur elde edin.

Hamurun üzerini streç film ile kapatıp, buzdolabında 1-1,5 saat kadar dinlendirin.

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Hamuru pudra şekeri ile iyice bulayıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Kurabiyeler altın rengini alana kadar pişirmeye devam edin.





Source link

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Limonlu kurabiye tarifi: Emine Beder’in pastane usulü kıyır kıyır lezzeti – Türkgün – Türkçe Düşün
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Dersim Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin