Polat Şaroğlu Meclis’te konuştu: İkbalinize evet demediğimiz için Tunceli’yi görmezden geldiniz

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meclis Genel Kurulunda konuşan CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, İmamoğlu davası kararını hukuksuz olarak niteleyerek, milletin bunu unutmayacağını söyledi.

Bütçe görüşmelerinde söz alan Şaroğlu,  AKP hükümetlerinin yirmi yıllık iktidarı sonunda Meclis’e getirdikleri bu veda bütçesinin de bir öncekiler gibi emekten, alın terinden, eşitlikten ve adaletten yoksun, bir kısım yandaşa ve çıkar gruplarına hizmet eden anlayışla hazırlandığını belirterek “4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 7.787 lira, 25.364 liraya ulaştı. Yeni ekonomik modeliniz daha 1’inci yılında iflas etti. Sözde Türkiye uçacaktı ancak uçan borçlar oldu, enflasyon oldu, cari açık ve işsizlik oldu” diye konuştu.

Şaroğlu ülkede kara para trafiğine de dikkat çektiği konuşmasında, yasakları kaldıracağız diye gelen AKP hükümetinin yasaklarla anıldığını vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:

 

“İnsanların yaşam tarzına, giyim şekline, yeme içme kültürüne, inanç ve değerlerine müdahale ederken istek şarkıları çalınmadı diye müzisyeni katleden sicili bozuk bürokratlar yarattınız. Tarikatların ve cemaatlerin dipsiz karanlığında istismar edilen çocuklara sahip çıkmadınız ve bu gerici yapılanmalara toz kondurmadınız.”

AKP hükümetlerinin Türkiye’nin dört bir yanında doğal yaşam alanlarını ranta ve talana açtığını da belirten Şaroğlu; Sayıştay raporları dikkate alınmadığı için Amasra’da 41 madencinin öldüğünü hatırlattı.

Hükümetin Dersim’e üvey evlat gibi baktığını vurgulayan Şaroğlu “Yıllarca Tunceli’ye üvey evlat olarak baktınız, yatırımlardan, istihdamdan ve devlet olanaklarından mahrum bıraktınız. Bu sebepten, memleketimde iş bulamayan, gelecek göremeyen gençlerimiz, umudunu yurt dışında aramaya başladı” dedi ve Dersim’deki Kanada göçüne dikkat çekti.

AKP’nin 2019 yılında 329 sosyal konut projesi diye açıkladığı projelerin hala hayata geçirilmediğini ve Pülümür, Nazımiye, Hozat ve Çemişgezek ilçelerinin yol projelerinin yılan hikayesine döndüğünü söyleyen Polat Şaroğlu, bölgenin kanayan yarası haline gelen Pertek Köprüsü’nün görmezden gelindiğini kaydetti.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Polat Şaroğlu Meclis’te konuştu: İkbalinize evet demediğimiz için Tunceli’yi görmezden geldiniz

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Dersim Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin