1. Haberler
  2. DERSİM
  3. Fırında sebzeli tavuk nasıl yapılır? Pratik akşam yemeği tarifi – Türkgün – Türkçe Düşün

Fırında sebzeli tavuk nasıl yapılır? Pratik akşam yemeği tarifi – Türkgün – Türkçe Düşün

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Günün yorgunluğunu kolay ve sağlıklı bir tarifle atmak isteyenler için fırında sebzeli tavuk harika bir seçenek. Hem besleyici hem de pratik bu tarif, tek tepside hazırlanıyor ve mutfakta vakit kazanmanızı sağlıyor.

Gerekli Malzemeler:

500 gram kuşbaşı tavuk göğsü

2 adet patates

1 adet kabak

1 adet havuç

1 adet kırmızı biber

1 adet soğan

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı kekik

2 diş sarımsak (isteğe bağlı)

Nasıl Yapılır?

Sebzeleri yıkayıp iri iri doğrayın.

Tavuk etini sebzelerle birlikte geniş bir kaseye alın.

Zeytinyağı ve baharatları ekleyip güzelce harmanlayın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine karışımı yayın.

Önceden ısıtılmış 190°C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

Üzeri hafif kızarınca fırından alın, sıcak servis edin.

Servis Önerisi:
Yanında yoğurt veya bulgur pilavıyla servis ederek doyurucu bir menü hazırlayabilirsiniz.





Source link

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fırında sebzeli tavuk nasıl yapılır? Pratik akşam yemeği tarifi – Türkgün – Türkçe Düşün
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Dersim Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin