1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Dersim’de babadan oğula geçen organik bir ticaret: Arıcılık

Dersim’de babadan oğula geçen organik bir ticaret: Arıcılık

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dersim‘in Nazımiye ilçesinde Güneşin Sofrası markalı mal, dünyanın öbür ucuna Kanada’ya ihraç ediliyor. Rakımı 2300 metre olan Tahkim Yaylası’nda üretilen bal; Ticaret Bakanlığından da patentli.

Markanın sahibi olan Erdoğan Bulut, baba mesleğini yaptığını belirterek, 350 kovanla bal ürettiklerini anlattı. Dersim coğrafyasının geven, kekik, karabaş otu, deve dikeni, horoz otu gibi çok zengin bitki örtüsünün olduğu bir coğrafya olduğunu belirterek ballarında hiçbir katkı maddesinin olmadığını vurguladı.

Balın yanı sıra polen de ürettiklerini belirten Bulut; yoğun talebe yetişemediklerini de dile getirdi.

Dersim dağlarında ürettikleri bal, her sene Sağlık Bakanlığı’nın laboratuvarlarında test ettirdiklerini de söyleyen bal üreticisi; bu testlerde baldaki antibiyotik, şekel, naftalin ve kalıntı tahlilleri yapıldığını vurguladı. Tamamen organik arıcılık yaptıklarını söyleyen Bulut, ballarına iç piyasanın yanı sıra dış piyasadan da yoğun talep geldiğine dikkat çekti.

Bulut “Bu yıl ilk defa Kanada’ya gönderdik ve balımız çok beğenildi. Başka Avrupa ülkelerinden de talep var. Ancak şu an için bu talebi karşılayamıyoruz. Önümüzdeki yıllarda organik bal üretimimizi artırarak bu taleplere cevap vermeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dersim’de babadan oğula geçen organik bir ticaret: Arıcılık
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Dersim Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin