1. Haberler
  2. DERSİM
  3. Brüksel lahanasını 3 farklı pişirme yöntemi – Türkgün – Türkçe Düşün

Brüksel lahanasını 3 farklı pişirme yöntemi – Türkgün – Türkçe Düşün

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Brüksel lahanası, turpgiller ailesinin bir üyesi olup, kış aylarının vazgeçilmez sebzelerindendir. Kansere yakalanma riskini azaltmasıyla bilinen bu sebze, besleyici ve lezzetli bir alternatiftir. Brüksel lahanası, haşlama, soteleme, kızartma ve fırınlama gibi farklı pişirme yöntemleriyle hazırlanabilir. İşte, brüksel lahanasını en lezzetli şekilde pişirmenin yolları:

Haşlama Yöntemiyle Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir?

Malzemeler:

1 kg brüksel lahanası

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz biber

Yapılışı:

Tencerenin içine su doldurun ve ocağa alın. Su kaynamaya başladığında içine tuz ekleyin.

Brüksel lahanalarını yıkayın ve sararan yaprakları temizleyin.

Kaynayan suya lahanaları ekleyin ve 10-15 dakika kadar haşlayın.

Lahanaların pişip pişmediğini çatal batırarak kontrol edin. Piştikten sonra, tuz, tereyağı ve biberle karıştırarak lezzetlendirin.

Afiyet olsun!

Soteleme Yöntemiyle Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir?

Malzemeler:

1 kg brüksel lahanası

2 yemek kaşığı limon suyu

1/4 su bardağı zeytinyağı

Biber ve tuz (isteğe göre)

Yapılışı:

Brüksel lahanalarını iyice yıkayın ve sararan kısımları temizleyin.

Lahanaların tepe kısımlarından 1 cm’lik kesikler atın.

Zeytinyağını tavada ısıtın. Isınan yağa, dilimlenmiş brüksel lahanalarını ekleyin.

Lahanaların üzerine tuz ve biber serpin, tahta kaşıkla karıştırarak pembeleşinceye kadar pişirin.

Ardından 1/3 su bardağı su ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.

Son olarak limon suyunu ekleyin ve sıcak olarak servis yapın.

Fırınlama Yöntemiyle Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir?

Malzemeler:

700 gr brüksel lahanası

1 tatlı kaşığı tuz

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:

Fırını 200 dereceye önceden ısıtın.

Brüksel lahanalarını iyice yıkayın ve sararan yapraklarını temizleyin.

Kök kısımlarını kesin ve kaseye alın.

Üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber dökün, güzelce karıştırın.

Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın ve lahanaları tepsiye dizin.

Fırında 30-40 dakika pişirin. Lahanaların pişip pişmediğini çatal ile kontrol edin.

Fırından çıkardıktan sonra üzerine limon suyu sıkarak servis edin.





Source link

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Brüksel lahanasını 3 farklı pişirme yöntemi – Türkgün – Türkçe Düşün
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Dersim Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin