1. Haberler
  2. DERSİM
  3. Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Puf puf kabaran ve yağ çekmeyen pişi yapmanın incelikleri – Türkgün – Türkçe Düşün

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Puf puf kabaran ve yağ çekmeyen pişi yapmanın incelikleri – Türkgün – Türkçe Düşün

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Pişi, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak birçok ev hanımı, pişi yaparken bazı püf noktalarını gözden kaçırıyor. Sonuç olarak pişiler ya fazla yağ çekiyor ya da yeterince kabarmıyor. Usta aşçılar ise bu sorunu ortadan kaldıran pratik yöntemleri uyguluyor. İşte puf puf kabaran, asla yağ çekmeyen pişi yapmanın sırları…

1. Pişi Hamurunun Kıvamı Çok Önemli

Pişinin yumuşak ve kabarık olması için hamurun kıvamı iyi ayarlanmalıdır. Ne çok sert ne de çok cıvık olmalıdır. Ele yapışmayacak kadar yumuşak bir kıvam elde etmek için su, süt veya yoğurdu azar azar ekleyerek yoğurun.

2. Mayalı Hamur Tercih Edin

Pişinin kabarmasını istiyorsanız, mayalı hamur kullanabilirsiniz. Mayalı hamur hazırlamak için öncelikle ılık su veya sütle mayayı aktif hale getirin. Ancak mayasız pişi yapmak istiyorsanız, kabartma tozu ve karbonat kullanabilirsiniz.

3. Tuzu İlk Aşamada Eklemeyin!

Tuzu, hamurun ilk aşamasında eklemek mayanın etkinliğini azaltır ve hamurun kabarmasını engelleyebilir. Bu nedenle önce maya, sıvılar ve toz şekeri karıştırın, ardından tuzu ekleyin.

4. Hamuru Dinlendirmek Şart!

Hamurun kabarması için en az 30-40 dakika dinlendirilmesi gerekir. Mayalı hamur kullanıyorsanız, hamurun iki katına çıkmasını bekleyin. Böylece pişiniz daha yumuşak ve kabarık olacaktır.

5. Hamuru Açarken Bunlara Dikkat!

Pişi hamurunu çok kalın açarsanız, içi hamur kalabilir ve fazla yağ çekebilir. Çok ince açarsanız da istediğiniz kabarıklığı elde edemezsiniz. Hamuru açarken tezgahı hafif yağlamak veya un serpmek işinizi kolaylaştıracaktır.

6. Yağın Sıcaklığı Önemli

Pişinin yağ çekmemesi için yağın yeterince kızgın olması gerekir. Yağın sıcaklığını kontrol etmek için küçük bir hamur parçasını yağa atabilirsiniz. Eğer hamur anında kabarıp yüzeye çıkıyorsa, yağ kızgın demektir.

7. Pişileri Sürekli Çevirmeyin

Pişiyi kızartırken sürekli çevirmek kabarmasını engelleyebilir. Önce bir tarafını güzelce kızartın, ardından diğer tarafını çevirin.





Source link

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Puf puf kabaran ve yağ çekmeyen pişi yapmanın incelikleri – Türkgün – Türkçe Düşün
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Dersim Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin