Ek gıdaya geçen bebekler için hem doyurucu hem de besin değeri yüksek çorba tarifleri, gelişim sürecinde önemli bir yer tutar. Yoğurtlu Tarhana Çorbası, hem ev yapımı doğal yoğurt hem de fermente tarhana içeriğiyle bağışıklık sistemini güçlendiren harika bir alternatiftir. 7. aydan itibaren ek gıdaya geçen bebekler için uygun olan bu çorba, sindirimi kolaylaştırır ve bebeğinizin damak tadını zenginleştirir.
Malzemeler:
1 tatlı kaşığı ev yapımı tarhana (tuzsuz)
1 tatlı kaşığı yoğurt (ev yapımı ve az ekşi)
1 çay bardağı içme suyu
1 çay kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Tarhana ve içme suyunu küçük bir tencereye alın, topaklanmaması için karıştırarak ocağa koyun.
Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.
Tarhana kıvam almaya başladığında, yoğurdu yavaş yavaş ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Son olarak zeytinyağını da ekleyerek bir taşım daha kaynatın.
Ilındıktan sonra bebeğinize yedirebilirsiniz. Blendırdan geçirmeye gerek kalmadan pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz.