Kolajen, insan vücudunda en bol bulunan protein olup, vücudumuzdaki toplam proteinin yaklaşık %30’unu oluşturur. Kolajen; cilt, kas, kemik, tendon, bağlar ve diğer bağ dokularının ana yapı taşıdır. Ayrıca organlar, damarlar ve bağırsak iç tabakasında da bulunur. Deriye, kaslara, kemiklere ve bağ dokularına yapı, destek ve kuvvet kazandırmaya yardımcı olur. İşte bu denli çok işlevi olan kolajenin bulunduğu besinler ve kolajen içeren yeşil sebzeler…
Yaşlanmanın Sırrı: Kolajen! İşte Cildinizi Genç Tutan Yeşil Sebzeler
Dengeli bir diyet, vücudun doğal olarak kolajen üretmesi için gerekli olan tüm bileşenleri temin eder. Kolajen bakımından zengin gıdalar, takviye kullanmanın yanı sıra vücudunuzdaki kolajen seviyelerini yükseltmenin mükemmel bir yolu olabilir. Beslenmenize kolajen açısından zengin besinler dahil etmek, doğal kolajen seviyenizin korunmasına yardımcı olabilir. Tavuk, baklagiller, narenciyeler, biber, yeşil yapraklı besinler, kemik suyu.