Türkiye’nin önde gelen gıda markalarından Torku, Konya’daki Panagro üretim tesisinde yaşanan büyük bir gıda kriziyle gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre, üretim sürecindeki ciddi bir planlama hatası nedeniyle 100 tonun üzerinde süt tozuna bakteri bulaştı. İnsan sağlığını tehdit edebilecek hale gelen bu ürünlerin imha edileceği öğrenildi.
ZARAR 30 MİLYON LİRAYI AŞTI
Tarımdan Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadettin İnan’ın aktardığına göre, yaşanan kontaminasyon nedeniyle sadece ürün kaybı değil, iş gücü ve diğer operasyonel giderlerle birlikte toplam zarar 30 milyon lirayı geçti. Süt üretim sürecinde yaşanan bu sorunun, bakterili üretime rağmen devam ettirilmesiyle daha da büyüdüğü ifade ediliyor.