Sanatçı Ali Baran hakkında Erdoğan’a hakaret iddiasıyla dava açıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
 Sanatçı Ali Baran hakkında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a “hakaret” ettiği iddiasıyla dava açıldı.
Sanatçı Ali Baran hakkında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sanal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda “hakaret” ettiği iddiasıyla dava açıldı. Baran paylaşımında Spiegel gazetesinin bir karikatürünü paylaşıp, üzerine “Resmi yapan iyi anlatmış, yapanın eline sağlık, eşeğini sağlama bağlayan rahat, bağlamayan hep ağlar” şeklinde yazı yazdı. Baran hakkında hazırlanan Açık Kaynak Araştırma İnceleme ve Değerlendirme Tutanağı’nda,  “24.11.2019 tarihli ‘Resmi yapan iyi anlatmış, yapanın eline sağlık, eşeğini sağlama bağlayan rahat, bağlamayan hep ağlar’ şeklinde yorum ile yapılan paylaşımda ‘KURD’ olarak belirtilen bir şahsın Cumhurbaşkanımız tarafından NATO amblemine çivilerle çarmıha gerdiği resmedilerek örgütün propagandası doğrultusunda sözde ülkemizde Kürt vatandaşlarımıza eziyet edildiği lanse edilmeye çalışılmıştır” denildi.
Baran hakkında hazırlanan iddianame, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken, ilk duruşması 1 Şubat 2024 tarihinde görülecek.
‘MAKSAT KÜRDÜ BİTİRMEK’
Konuya dair konuştuğumuz sanatçı Ali Baran, paylaşımında Kürtlere sitem ettiğini ve Erdoğan’la bir ilgisinin olmadığını belirtti. “İktidar uçan kuşa yerdeki karıncaya dava açıyor” diyen Baran, “Bunlar bahane bizi yurdumuzdan, toprağımızdan koparmak istiyorlar. Ya öldürüyorlar ya zindana atıyorlar yada sürgün ediliyoruz. Maksat Kürdü bitirmek. Bu milliyetçi dalgalar bence iç savaşa dizilen bir merdivenin basamaklarıdır. Barış kelimesinden korkanlar Türkiye’yi cehenneme çevirdi” ifadelerini kullandı.
‘EŞİT VE BARIŞ İÇİNDE BİR YAŞAM İSTİYORUZ’
Türkiye halklarını “yalanla dolanla” Kürt ve Alevi’ye düşman edildiğinin altını çizen Baran, “Türk aydınları da aydınlanmıyor. Irkçı ve tekçi zihniyete ve yalanla yazılan uyduruk tarihi okuyup kanıyorlar. Dünyadaki evrensel haklara saygı göstermiyorlar bu yüzden yıllardır Türk-Kürt savaş devam ediyor. Biz ne Türk nede Kürt ölmesin diyoruz. Birlikte eşit ve barış içinde bir yaşam istiyoruz” diye belirtti.
Kaynak: MA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sanatçı Ali Baran hakkında Erdoğan’a hakaret iddiasıyla dava açıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Dersim Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin