İtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan pesto sos, taze fesleğen, zeytinyağı ve parmesan peynirinin mükemmel uyumuyla makarnalarınıza, sandviçlerinize ve salatalarınıza ferah bir lezzet katacak. İşte kolayca hazırlayabileceğiniz pesto sos tarifi!
Gerekli Malzemeler:
- 2 su bardağı taze fesleğen
- 1/4 su bardağı çam fıstığı (isteğe bağlı ceviz de kullanabilirsiniz)
- 2 diş sarımsak
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1/4 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı limon suyu (isteğe bağlı)
Pesto Sos Nasıl Yapılır?
1. Malzemeleri Hazırlayın:
Fesleğenleri yıkayıp kurulayın. Sarımsakları soyun, çam fıstıklarını hafifçe kavurun (isteğe bağlı).
2. Karıştırın:
Bir mutfak robotuna fesleğen, çam fıstığı, sarımsak, parmesan peyniri, tuz ve karabiberi ekleyin. Kıvam alana kadar karıştırın.
3. Zeytinyağını Ekleyin:
Zeytinyağını yavaşça ekleyerek karışımı pürüzsüz hale gelene kadar çekin.
4. Limon Suyu:
İsteğe bağlı olarak limon suyunu da ekleyip karıştırın.
5. Servis Edin:
Pesto sosu makarnalar, pizzalar ya da salatalar üzerinde soğuk veya sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Püf Noktaları:
Pesto sosu, 1 hafta boyunca buzdolabında saklanabilir.
Çam fıstığı yerine ceviz de kullanabilirsiniz.
Sosu, zeytinyağını azar azar ekleyerek daha iyi bir kıvam elde edebilirsiniz.