Peri Vadisi’nde HES’e karşı eylem yapanlara yıllar sonra hapis cezaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akbelen Ormanı’nda halkın direnişine rağmen hukuksuzca orman kesen Limak, 2012 yılında da Dersim’de HES ve baraj projeleriyle gündeme gelmişti.

Peri Vadisi’nde yapılan HES ve baraj projelerinin sahibi olan Limak, çevre ve ekoloji mücadelesi yürüten yaşam savunucularına yönelik dava açtırmıştı. Karakoçan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame ve sonrasında açılan dava yaklaşık 11 yıl sürdü.

Mahkeme, 17 Temmuz tarihinde kararını açıkladı. Munzur Çevre Derneği üyesi Özkan Arslan’ın da yer aldığı 11 kişi hapis cezası aldı. Özkan Arslan, Z.A., M.A., M.A., M.A., D.G., Z.Ç., ve T.D.’ye 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. M.A. 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı, cezası 2 yıl ertelendi. C.B., H.Ö.’ye ise 1 yıl 3 ay hapis verildi, ceza ertelendi. Z.Y., P.A., ve Ü.G.’nin ise 8 yıllık zamanaşımı nedeniyle davadan düşürülmelerine karar verildi.

Limak her yerde

Bugünlerde adı Akbelen ile gündeme gelen Limak, Dersim’de HES ve baraj projeleri için faaliyet yürütmüştü. Son olarak Peri davası da bunun örneklerinden biri. Muğla Akbelen’deki Yeniköy-Kemerköy Termik Santralı’nın kömür sahası da Limak Holding tarafından işletiliyor. Son 12 yılda kamudan 12,5 milyar TL değerinde 29 ihale alan Limak Holding’in sahibi ise Nihat Özdemir. Muhalefetin “5’li çete” olarak adlandırdığı grubun en önemli üyelerinden biri olan Limak, maden, enerji ve sanayi sektöründe faaliyet gösteriyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Peri Vadisi’nde HES’e karşı eylem yapanlara yıllar sonra hapis cezaları

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Dersim Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin