1. Haberler
  2. DERSİM
  3. Pastırma çiğ tüketilir mi?

Pastırma çiğ tüketilir mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Pastırma, özellikle Türk mutfağında sevilen ve yaygın olarak tüketilen bir şarküteri ürünüdür. Tuz ve baharatlarla kurutulmuş etten yapılan bu lezzetli yiyecek, genellikle çiğ olarak tüketilse de, çiğ pastırmanın sağlığa etkileri hakkında bazı sorular bulunmaktadır. İşte, pastırma tüketimi ile ilgili bilinmesi gereken önemli noktalar:

Çiğ Pastırma Tüketmenin Riskleri
 

Çiğ et tüketimi, gıda zehirlenmesi riskini artırabilir. Etin doğru şekilde işlenmemesi veya saklanmaması, zararlı virüs, bakteri ve parazitlerin etin içinde barınmasına yol açabilir. Pastırma, tuz ve nitrit gibi katkı maddeleri ile işlendiği için bu tehlikeleri en aza indiriyor; ancak yine de tamamen güvenli değildir. İşte çiğ pastırma tüketiminin neden riskli olabileceği bazı sağlık sorunları:

Toksoplazmoz: Bu parazit, çoğu insan için zararsız olsa da, bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Trişinozis: İshal, kusma ve göz şişmesine neden olan bu parazitik hastalık, çiğ etlerde bulunabilir.

Tenya: Çiğ etler, bağırsaklarda yaşayan parazitik kurtlara ev sahipliği yapabilir ve karın ağrısı, kilo kaybı gibi sorunlara yol açabilir.





Source link

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Pastırma çiğ tüketilir mi?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Dersim Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin