Meyhane pilavı, sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ana yemeklerin yanında servis edilen ve özellikle cacıkla harika bir uyum sağlayan bu pilav, doğru malzemelerle hazırlandığında çok daha lezzetli olur. İşte meyhane pilavına eklediğinizde lezzetini artıran baharat ve nefis tarif…
Meyhane Pilavına Kimyon Ekleyin, Farkı Hissedin!
Meyhane pilavını daha lezzetli ve besleyici hale getirmek için eklemeniz gereken en önemli baharat kimyon! 2 su bardağı bulgura 1 tatlı kaşığı kimyon ekleyerek hem pilavın lezzetini artırabilir hem de sindirimi kolaylaştırabilirsiniz.
Meyhane Pilavı İçin Gerekli Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1/3 çay bardağı sıvı yağ (4 yemek kaşığı)
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet orta boy domates veya 8 adet çeri domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
Meyhane Pilavı Tarifi
Yemeklik doğradığınız soğanı sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.
Halka halka doğranmış sivri biber ve kırmızı biberi ekleyerek kavurmaya devam edin.
Salçayı, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kimyonu ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.
Küp doğradığınız domatesleri de ekleyerek karıştırın.
Yıkanmış bulguru ekleyip tekrar karıştırın.
Üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin, karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.
Bulgur göz göz olana kadar önce yüksek ateşte, sonra orta ateşte pişirin.
Piştikten sonra ocağı kapatıp, üzerine kağıt havlu koyarak 10 dakika demlenmeye bırakın.
Dinlenen pilavı karıştırıp sıcak olarak servis edin.