Günün en önemli öğünü olarak kabul edilen kahvaltı, kalp sağlığını korumak için büyük bir fırsat sunar. Doğru besinlerle yapılan bir kahvaltı, damarları korur, tansiyonu dengeler, kolesterolü düzenler ve kalp hastalıkları riskini azaltabilir. Uzman Kardiyolog Dr. David A Sabgir, bu önemli 5 besini açıkladı.
AVOKADO
Uzman kardiyoloğa göre kalbin en güçlü dostu avokado. Pratik bir şekilde tüketime uygun olduğunu söyleyen Dr. Sabgir, en uygun tüketim şeklinin ise avokadolu tost şeklinde olduğunu belirtiyor. Tekli doymamış yağlar bakımından zengin olan avokado, kolesterolü dengelemeye yardımcı oluyor ve içerdiği potasyum sayesinde ise tansiyonu kontrol altında tutmaya yardımcı oluyor.
YULAF VE TAM TAHILLI EKMEK
Bu besinler lif açısından zengin olup düşük glisemik indekse sahiptir. Böylelikle kan şekerini dengelemeye yardımcı olurlar. İyi bir lif kaynağı oldukları için de sindirim sistemini destekleyerek kolesterol seviyelerinin düşürülmesine yardımcı olurlar.
ÇİĞ CEVİZ VE BADEM
Doymamış yağ ve lif bakımından zengin olan bu ikili, kolesterolü dengelemeye yardımcı olur. Özellikle omega-3 yağ asitleri içeren ceviz, iltihaplanmayı azaltır ve damarların sağlıklı kalmasına yardımcı olur.
YUMURTA
Özellikle haşlanmış formu tavsiye edilir. Yumurta, hem kaliteli hem de önemli bir vitamin mineral kaynağıdır. Yapılan son araştırmalara göre haftada birkaç gün yumurta tüketmenin kalp sağlığı riskini artırmadığı ortaya konmuştur. Tokluk hissi vermesi de işin bonusu…
ŞEKERSİZ FISTIK EZMESİ
Sağlıklı yağlar ve protein bakımından zengindir. Yüksek miktarda doymamış yağ içerir. Bu sayede kötü kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur