1. Haberler
  2. DERSİM
  3. İşlenmiş etlerin sağlık riskleri ortaya çıktı! – Türkgün – Türkçe Düşün

İşlenmiş etlerin sağlık riskleri ortaya çıktı! – Türkgün – Türkçe Düşün

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Pastırma, Türk mutfağının sevilen şarküteri ürünlerinden biridir. Ancak, pastırmayı çiğ olarak tüketmek, bazı sağlık risklerini beraberinde getirebilir. Çiğ etin tüketilmesi, gıda zehirlenmesi riskini artıran zararlı parazitler ve bakteriler taşıyabilir. Bu nedenle, pastırma gibi işlenmiş etlerin pişirilerek tüketilmesi, potansiyel sağlık sorunlarının önüne geçmek için önemlidir.

İşlenmiş Etlerin Kanser Riski Artırıcı Etkisi
 

Pastırma gibi işlenmiş etler, özellikle kolon ve rektum kanseri riskinin artmasıyla bağlantılıdır. İşlenmiş etlerin üretiminde tütsüleme, kürleme, tuzlama ve koruyucu maddeler kullanılır. Bu etler, bozulmayı önlemek ve lezzetlerini korumak amacıyla nitrit ve nitrat gibi maddelerle işlenir. Ancak bu maddeler, vücutta kanserojen nitrozaminler üretilmesine neden olabilir.

Kanser Riskini Azaltmanın Yolları
 

Pastırma ve diğer işlenmiş etlerin fazla tüketilmesi, sağlık üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir. Ancak, bu riskleri azaltmak mümkündür. İşlenmiş et ve alkol tüketiminin sınırlandırılması, sağlıklı kilo kontrolü, düzenli egzersiz ve daha fazla meyve-sebze tüketimi kanser riskini azaltmak için etkili yöntemlerdir.





Source link

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İşlenmiş etlerin sağlık riskleri ortaya çıktı! – Türkgün – Türkçe Düşün
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Dersim Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin