İliç’ten sonra sıra Kiğı’da mı? Ölmez köyünde maden arama ÇED süreci başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bingöl’ün Kiğı ilçesinde yeni bir maden sahası için çalışmalar başlatıldı. Ekin Maden Tic. San. A.Ş., Ölmez Köyü Mevkiinde, altın, gümüş, bakır madeni arama projesi için Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusu yaptı. Proje kapsamında 600 hektarlık alanda maden tespit çalışması yapılması planlanıyor.

ÇED süreci başladı

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin Ve Denetim Genel Müdürlüğü konuyla ilgili bir duyuru yaparak sürecin başladığını duyurdu. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Bingöl ili Kiğı İlçesi Ölmez Köyü Mevkiinde Ekin Maden Tic. San. ve A.Ş. tarafından yapılması planlanan 200903367 Nolu IV. Grup Kompleks Cevher (Altın -Gümüş – Bakır) Ocağı Maden Arama projesi ile ilgili olarak Bingöl Valiliğimize sunulan proje tanıtım dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 16. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır.”

Ekin Maden işletmesi kimin?

Ekin Maden şirketi, 2001’deki naylon fatura operasyonu, kısa sürede “Örümcek Ağı” adı soruşturmasında tutuklanan Erol Kohen’e ait. Kohen; 2 yıl tutuklu kaldıktan sonra 150 milyar lira kefaletle tahliye olmuştu. Kohen tutuklu olduğu dönemde Susurluk sanıklarından Korkut Eken’le aynı koğuşu paylaşmıştı. Kohen; 6 Şubat 2005 gecesi İstanbul Maltepe’deki evinin önünde öldürülen mühendis Serkan Şahin’in ölümüyle de ilgili suçlanmış, daha sonra şikayetler geri çektirilmişti. Kohen; şu anda iktidarın en sevdiği maden sahiplerinden.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İliç’ten sonra sıra Kiğı’da mı? Ölmez köyünde maden arama ÇED süreci başladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Dersim Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin