Sağlıklı beslenmek isteyenlerin sofralarını süsleyecek enfes bir tarif daha gündemde: Brokoli köftesi! Lif ve vitamin deposu brokoli, havuç ve tam buğday unuyla birleşerek fırında yağsız pişiriliyor, hem hafif hem de lezzetli bir alternatif sunuyor.
Özellikle diyet yapanların tercih ettiği bu pratik tarifte, haşlanmış brokoli ve havucun yanı sıra, baharatlarla zenginleştirilmiş harç kaşıkla şekillendirilip fırına veriliyor. Fırından çıkmadan önce üzerine zeytinyağı sürülerek çıtırlık kazandırılıyor.
15 dakikada hazırlanan bu pratik köfte, hem öğle hem akşam öğünlerinde rahatlıkla tüketilebiliyor.
Malzemeler:
200 gram brokoli
1 küçük boy havuç
1 adet yumurta
1 küçük kuru soğan
1 çay bardağı tam buğday unu (kontrollü ekleyin)
Tuz
Karabiber
Kimyon
Hazırlanışı:
Brokolileri küçük parçalara ayırın. Havuçla birlikte, sebzeleri diriliklerini kaybetmeyecek şekilde yaklaşık 10 dakika haşlayın.
Haşladığınız sebzeleri süzün. Brokolileri ince ince doğrayın, havucu rendeleyin.
Bir yoğurma kabına doğranmış soğanı ve yumurtayı alın. Üzerine doğradığınız sebzeleri ve baharatları ekleyin.
Malzemeler karışmaya başladıktan sonra unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Karışım, ele yapışmayan bir kıvam aldığında hazır demektir.
Köfte harcından kaşıkla parçalar alarak elinizle şekil verin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırından almadan 2-3 dakika önce üzerlerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürerek çıtır bir dokunuş kazandırabilirsiniz.