Atıştırmalıkların ve ana yemeklerin favorisi olan tavuk kanatları, evde çıtır çıtır ve lezzetli şekilde hazırlanabilir. Dışının kızarmış, içinin yumuşacık olduğu bu tarifle, restoranlardaki tadı kolayca yakalayabilirsiniz.
Malzemeler
1 kg tavuk kanadı
2 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı mısır nişastası
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
Hazırlık Aşamaları
Tavuk kanatlarını iyice yıkayıp kurulayın.
Yoğurt, sarımsak, tuz, karabiber ve kırmızı biberi karıştırarak bir marinasyon sosu hazırlayın.
Kanatları bu sosla kaplayıp en az 1 saat buzdolabında bekletin.
Kanatları çıkarıp mısır nişastasına bulayın.
Tavaya yağı koyup iyice ısıttıktan sonra kanatları kızartın. Her tarafının eşit şekilde çıtır olmasına dikkat edin.
Püf Noktalarıyla Daha Çıtır Kanatlar
Kanatları nişastaya bularken fazla bastırmayın, hafifçe kaplasın yeter.
Yağın sıcaklığı çok önemli; yağı çok kızdırmadan kanatları koyarsanız, dışı çıtır olurken içi sulu kalır.
Yanında acılı sos veya yoğurtlu dip sosla servis yapabilirsiniz.