Meksika mutfağının renkli ve lezzetli tatlarından biri olan fajita, özellikle et severlerin vazgeçilmezi. Baharatların ve taze sebzelerin mükemmel uyumuyla hazırlanan bu lezzetli yemek, misafir sofralarınızı şenlendirecek ve akşam yemeklerinize farklı bir dokunuş katacak. Fajita, yüksek protein ve doyurucu içeriğiyle hem pratik hem de besleyici bir seçenek sunuyor.
Fajita Tarifi İçin Malzemeler
Sebzeler ve Et İçin:
1 adet sarı Kaliforniya biberi
1 adet kırmızı Kaliforniya biberi
1 baş kırmızı kuru soğan
1 adet yeşil biber
600 gram julyen doğranmış dana bonfile
2 yemek kaşığı soya sosu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Et Marinasyonu İçin:
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı soya sosu
2 diş sarımsak
1 yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz, tatlı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
Fajita Yapılışı
Etinizi marine etmek için, bir kapta zeytinyağı, soya sosu, ezilmiş sarımsak, limon suyu, kekik, tuz, tatlı toz biber ve karabiberi karıştırın. Dana bonfileyi bu sosla iyice ovun ve buzdolabında 1 gün kadar bekletin. Zamanınız kısıtlıysa, 3-4 saat da yeterli olacaktır.
Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın. Piyazlık doğradığınız soğan ve julyen doğranmış biberleri ekleyin. Sebzeleri çok öldürmeden, hafif diri kalacak şekilde kavurun. Sebzeler piştikten sonra, soya sosu ekleyip birkaç kez çevirin ve ocağın altını kapatın.
Ayrı bir tavayı ısıtın ve tavaya marine edilmiş etleri ekleyin. Etleri yüksek ateşte, ara ara ters çevirerek mühürleyin ve pişirin.
Etler pişerken, tortilla ekmeklerini etlerin üzerine bastırarak tadını almasını sağlayın. Ardından etleri sebzelerle harmanlayın ve sıcak servis edin.