Dersim’de 1686 hasarlı yapının yıkımına başlanıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen Dersim’de hasar tespit çalışmaları sonuçlandı. Çalışmaların bitmesiyle kent genelinde bin 686 ağır hasarlı yapı tespit edilirken, hasarlı yapıların yıkımına başlanacağı belirtildi.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen kentimizin tamamı İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Başkanlığı tarafından “genel hayata etkili afet bölgesi” olarak ilan edilmişti.

İlanın ardından 30 günlük süre içinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile kaymakamlıklara 3 bin 942 başvuru yapılırken, hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Merkez ve ilçelerde 1 Eylül 2023 tarihinde sonuçlandırılan çalışmalar kapsamında bin 686 ağır, bin 83 az hasarlı, 314 ise hasarsız yapı tespit edildi.

Ağır hasarlı yapılan yıkım işlemleri ile enkaz kaldırma sürecinin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılacağı öğrenilirken, konteyner kent planlaması ve yeni yapılaşma ile ilgili hak sahipliği sürecinin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapılacağı belirtildi.

Hak sahipliği sürecinin tamamlanmasının ardından vatandaşlara talepleri doğrultusunda ya yerinde dönüşüm imkanı sağlanacağı ya da TOKİ tarafından yeni konutların yapım sürecine başlanacağı kaydedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dersim’de 1686 hasarlı yapının yıkımına başlanıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Dersim Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin