Dersim Kadın Platormu, çocuk istismarına karşı 14 Aralık’ta sokağa çıkıyor: Bütün Dersimlilere çağrı yapıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dersim Kadın Platformu 14 Aralık Çarşamba günü, Saat 17.00’de Sanat Sokağında yapacağı çocuk istismarını protesto eylemine dair, bütün Dersimlilere çağrı yaptı. Platform tarafından yapılan açıklamada “Susmayalım, suça ortak olmayalım” denildi.

Platformun açıklama metninde çocuk istismarının politik olduğu, faillerin gücünü yasalardan, cezasızlıktan, siyasal iktidarın söylem ve eylemlerinden aldığı belirtilerek; istismarın toplumsal, politik ve sistematik bir sorun olduğu ve bir istismardaki zincirin tamamı sorumlu olduğu vurgulandı.

Açıklamada çocuğun evlilik yoluyla cinsel istismarının sosyal, kültürel, inançsal bahanelerle meşrulaştırılamayacak kadar ağır bir suç olduğu kaydedilerek “Çocuğun evlilik yoluyla cinsel istismarı, çocuk cinsel istismarının devlet eliyle meşrulaştırılmasıdır.” denildi.

Dersim Kadın Platformu, 20 yılda tüm kamu kuruluşlarını, eğitim kurumlarını tarikatlara, cemaatlere peşkeş çeken siyasal İslamcı politikaların, tüm toplum için açıktan tehdit oluşturduğunu belirterek, Türkiye’Nin çocuk istismarında dünyada 3. sırada olduğuna dikkat çekildi.

Platform açıklamasında Ensar Vakfı vakası da “Daha önce Ensar Vakfı’nad 45 çocuğun cinsel istismarına “bir kereden bir şey olmaz” diyenler, şimdi yine susuyorlar. Bu karanlığın çocukların hayatından çalmasına müsaade etmeyeceğiz” sözleriyle hatırlatıldı.

Açıklama şu ifadelerle sürdü:

“Son olarak İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kuruusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızının 6 yaşında imam nikahı ile evlendirilmesi ve cinsel istismara maruz bırakılmasına karşı sessiz kalmayacağımızı, çocuklarımızı bu karanlığa teslim etmeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyor, tüm halkımızı bu karanlığı yırtmak için gücümüzü birleştirmeye, Sanat Sokağına çağırıyoruz. Susmayalım, suça ortak olmayalım.”

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dersim Kadın Platormu, çocuk istismarına karşı 14 Aralık’ta sokağa çıkıyor: Bütün Dersimlilere çağrı yapıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Dersim Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin