1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Çöpe Meğer Altın Atıyormuşuz! 1 Bardak Suda Yeniden Filizleniyor, 10 Günde Hasat Ediliyor

Çöpe Meğer Altın Atıyormuşuz! 1 Bardak Suda Yeniden Filizleniyor, 10 Günde Hasat Ediliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Market ya da pazardan aldığınız marulun dip kısmını 2–3 santimetre bırakarak kesin. Kalan sapı bir bardak ya da küçük bir kaseye yerleştirin, yalnızca alt kısmını kaplayacak kadar su ekleyin. Kabı güneş gören bir pencere kenarına bırakın. Suyunu her 1–2 günde bir değiştirdiğinizde, birkaç gün içinde yeni filizler çıkmaya başlayacaktır.

10 GÜNDE SOFRAYA HAZIR

Yaklaşık 3–5 gün içinde küçük filizler görünürken, 10–12 gün içinde salata ve sandviçlerde kullanılabilecek taze yapraklar oluşuyor. Daha uzun süre verim almak isteyenler, kökler geliştikten sonra sapı saksı toprağına aktararak büyütmeye devam edebiliyor.

Çöpe Meğer Altın Atıyormuşuz! 1 Bardak Suda Yeniden Filizleniyor, 10 Günde Hasat Ediliyor - Resim : 2

SADECE MARULLA SINIRLI DEĞİL

Bu pratik yöntem marulla sınırlı kalmıyor. Soğan, kereviz gibi sebzeler de aynı teknikle yeniden filizlenerek mutfağa kazandırılabiliyor. Böylece hem israf önleniyor hem de evde doğal ve taze ürün yetiştirmenin keyfi yaşanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çöpe Meğer Altın Atıyormuşuz! 1 Bardak Suda Yeniden Filizleniyor, 10 Günde Hasat Ediliyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Dersim Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin