1. Haberler
  2. DERSİM
  3. Çay demlerken bu detaylara dikkat edin – Türkgün – Türkçe Düşün

Çay demlerken bu detaylara dikkat edin – Türkgün – Türkçe Düşün

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


1. Su Kalitesi Her Şeydir

Çayın ana maddesi sudur. Bu yüzden suyun kalitesi doğrudan çayın tadını etkiler. Kireçli veya bayat su kullanmak çayın aromasını bozar. Mümkünse filtrelenmiş ya da arıtılmış su tercih edin. Kaynamış suyu tekrar kullanmak da çayın lezzetini düşürür.

2. Çaydanlık Seçimi Önemli

Metal çaydanlıklar, suyun ısısını uzun süre korusa da bazı çay tiryakileri cam ya da porselen demlik kullanımının çayın aromasını daha iyi yansıttığını söylüyor. Ayrıca demlik temizliği de çok önemli. İçinde kalmış eski çay tortuları, yeni demlediğiniz çayın tadını bozabilir.

3. Çayı Demleme Süresiyle Oynamayın

Çayın tadı aceleye gelmez. Siyah çay için ideal demleme süresi 15-20 dakika arasıdır. Daha kısa sürede demlenen çay ham kalır, daha uzun süre bekletilen çay ise acılaşır. Kaynar suyu çayın üzerine yavaşça dökün ve çayın kendi halinde demlenmesine izin verin.

4. Taze Çay Kullandığınızdan Emin Olun

Ağzı açık ya da nemli ortamda saklanan çay, kısa sürede bayatlar. Bu da hem tadını hem de kokusunu etkiler. Çayı cam kavanozda, serin ve kuru bir yerde saklamak en doğrusudur. Ambalajın üzerinde üretim ve son tüketim tarihine de mutlaka göz atın.

5. Demlikte Bekletilen Çay Zehir Olabilir

Çay demlikte uzun süre beklediğinde içinde tanen maddesi yoğunlaşır. Bu madde, fazla alındığında mide rahatsızlıklarına yol açabilir. Çay demledikten sonra 1 saat içinde tüketmeye özen gösterin. Uzun süre beklemiş çayı yeniden ısıtmak da sağlıklı değildir.

Bir Bardak Çaydan Daha Fazlası

Küçük detaylara dikkat ederek hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı çay içmek mümkün. Günün yorgunluğunu üzerinizden atmak ya da sevdiklerinizle keyifli bir sohbetin tadını çıkarmak istiyorsanız, çay demleme alışkanlıklarınızı gözden geçirin.





Source link

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çay demlerken bu detaylara dikkat edin – Türkgün – Türkçe Düşün
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Dersim Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin