1. Haberler
  2. DERSİM
  3. Ağızda dağılan tulumba tatlısı tarifi – Türkgün – Türkçe Düşün

Ağızda dağılan tulumba tatlısı tarifi – Türkgün – Türkçe Düşün

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri olan tulumba, dışı kıtır içi ise yumuşacık dokusuyla damakları şenlendiriyor. Osmanlı’dan günümüze uzanan köklü bir lezzet olan tulumba tatlısı, doğru tarifle evde de restoranlardaki lezzeti yakalamak mümkün. Bu tarifle, tulumbalarınızı mükemmel şekilde hazırlayabilirsiniz.

Tulumba Tatlısının Sırrı: İçindeki ve Dışındaki Mükemmel Uyumu

Tulumba tatlısının en önemli özelliği, dışının çıtır çıtır, içinin ise yumuşacık olmasıdır. Şerbetin tatlıya kattığı lezzet de işin en belirleyici noktasıdır. 30 yıllık ustadan alınan bu tarifle, evde yapacağınız tulumbalar dışarıdakilerden hiç farkı olmayacak. İşte bu enfes tatlıyı evde hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler ve adımlar.

Malzemeler:

Hamuru İçin:

2 su bardağı su

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı toz şeker

Yarım çay kaşığı tuz

2,5 su bardağı un

3 adet yumurta

1 yemek kaşığı irmik

Şerbeti İçin:

3 su bardağı toz şeker

3,5 su bardağı su

1 yemek kaşığı limon suyu

Şerbetin Hazırlanışı: Şerbet, tulumba tatlısının lezzetini tamamlayan en önemli bileşendir. Şerbeti hazırlamak için, orta boy bir tencereye 3 su bardağı toz şeker ve 3,5 su bardağı suyu ekleyin. Şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra, 10-12 dakika daha kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Son olarak, 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyin ve karıştırarak ocaktan alın. Şerbetin kıvamı ne çok akışkan ne de çok koyu olmalı, bu denge tatlının lezzetini belirler.

Hamurun Hazırlanışı: Bir tencereye 2 su bardağı suyu, 1 yemek kaşığı tereyağını, 1 tatlı kaşığı toz şekeri ve yarım çay kaşığı tuzu ekleyin. Karışım kaynamaya başladığında, 2,5 su bardağı unu ekleyin ve hızlıca karıştırarak hamur kıvamını almasını sağlayın. Hamur piştikten sonra ocaktan alın ve ılınmasını bekleyin. Hamur ılındığında, 1 yemek kaşığı irmik ekleyin ve ardından yumurtaları teker teker karıştırarak yedirin.

Tulumba Şekillendirme ve Pişirme: Hamuru şekillendirmek için yıldız uçlu bir sıkma torbası kullanın. Hamuru torbaya doldurduktan sonra, yağı 160-170 dereceye kadar ısıtın. Sıkma torbası ile hamurdan 4-5 cm uzunluğunda parçalar sıkarak yağa bırakın. Tatlıları ara sıra çevirerek altın sarısı rengini alana kadar kızartın. Kızaran tulumbaları bir kevgirle yağdan alarak, sıcak tatlıları soğuk şerbete batırın. Şerbeti iyice çekmesi için 5-10 dakika bekletin.





Source link

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ağızda dağılan tulumba tatlısı tarifi – Türkgün – Türkçe Düşün
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Dersim Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin