1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Doğru Tohum Tercihi Kuraklıkta Verim Kaybını Azaltıyor

Doğru Tohum Tercihi Kuraklıkta Verim Kaybını Azaltıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Ziraat Fakültesinin tarımsal deneme üretim sahasına ekilen “Bayraktar-2000” buğday çeşidinin, kuraklığa bağlı verim kaybını düşürdüğü tespit edildi.

KAEÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Çınar, Orta Anadolu ve geçiş bölgelerinde bu yılki yetersiz yağışa dayalı kuraklığın meyvecilik ve tahıl üretimini olumsuz etkilediğini söyledi.

ORTALAMANIN ÜZERİNDE VERİM

Birçok bölgede bazı tahıl ekili tarlalara biçerdöverin giremediğini belirten Çınar, üniversitenin buğday ekili alanlarında ise kurak bölge koşullarına göre ortalamanın üzerinde verim alındığını dile getirdi.

Çınar, fakülte olarak yerleşke içinde 300, dışında ise 824 olmak üzere toplam bin 124 dekarlık alanda işlemeli tarım yaptıklarını ifade etti.

Çınar, şöyle konuştu: “Hasadımızda ortalama dekara 180-220 kilo verim almaktayız. Kırşehir genelinde yaptığımız arazi araştırmaları ile üretici ve biçerdöver işi yapanlarla görüştüğümüzde, ortalama verimin dekara 120 kilo bandında olduğunu gördük ve öğrendik. Nadas bırakılan alanlarda 200 kiloya yakın, nadas bırakılmayan alanlarda ise dekara 50 kiloya kadar düştüğünü duyuyoruz.”

Kaynak: AA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Doğru Tohum Tercihi Kuraklıkta Verim Kaybını Azaltıyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Dersim Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin