1. Haberler
  2. DERSİM
  3. Çıtır çıtır patates kızartması tarifi! Evde fast food lezzetinde olacak – Türkgün – Türkçe Düşün

Çıtır çıtır patates kızartması tarifi! Evde fast food lezzetinde olacak – Türkgün – Türkçe Düşün

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Patates kızartması, herkesin sevdiği ve vazgeçemediği atıştırmalıklardan biri. Ancak evde yapılan patates kızartmaları çoğu zaman dışarıdaki kadar çıtır çıtır olmayabilir. Çıtır çıtır bir patates kızartması hazırlamanın püf noktasını öğrenmek, evde fast food lezzetini yakalamak artık çok kolay! Kızartma yağına ekleyeceğiniz sadece bir kaşık un ile patateslerinizi mükemmel hale getirebilirsiniz.

Patates Kızartmasında Çıtırlık Sırrı: Un

Patates kızartmasının en önemli özelliği, dışının çıtır, içinin ise yumuşacık olmasıdır. Bunun sırrı, un ekleyerek patateslerin yüzeyindeki nişastayı hızlı bir şekilde mühürlemekte yatıyor. Un, patateslerin dış yüzeyini daha çabuk kızartarak çıtır bir dokunun oluşmasını sağlar. Bu basit ama etkili yöntem, patatesin dışını mükemmel bir şekilde çıtırlaştırırken, iç kısmının yumuşak kalmasını sağlar.

Çıtır Çıtır Patates Kızartması Tarifi

İşte evde çıtır çıtır patates kızartması yapmanın adımları:

Malzemeler:

6 adet orta boy patates

1/2 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı un

2 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

Patatesleri soyun ve uzunlamasına parmak şeklinde dilimleyin.

Dilimlediğiniz patatesleri, üzerini geçecek kadar soğuk su eklediğiniz derin bir kasede en az 30 dakika bekletin. Bu işlem, patateslerin nişastasının bir kısmını çıkartarak daha çıtır olmalarını sağlar.

Patatesleri sudan çıkarıp, kağıt havlu ile kurulayın. Üzerlerine tuz serpin.

Patatesleri bir yemek kaşığı un ile eşit şekilde bulayın.

Bir tencere veya tavada sıvı yağı yüksek ateşte kızdırın. Yağ iyice ısındığında, patatesleri dikkatlice ekleyin.

Patatesleri altın sarısı rengini alana kadar her iki tarafını da eşit şekilde kızartın.

Kızaran patatesleri, fazla yağını emmesi için kağıt havlu serili bir servis tabağına alın.

İpuçları:

Patateslerin daha çıtır olması için, kızartma sırasında yağı yeterince sıcak tutmaya özen gösterin.

Kızartma sırasında patateslerinizi ara sıra karıştırarak her tarafının eşit şekilde kızarmasını sağlayın.

Patateslerin yağa daldırmadan önce kuruduğundan emin olun, böylece yağ sıçramaz ve patatesler daha çıtır olur.





Source link

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çıtır çıtır patates kızartması tarifi! Evde fast food lezzetinde olacak – Türkgün – Türkçe Düşün
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Dersim Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin