Hiçbir nimet boşuna yaratılmadığı gibi nar da rastlantısal bir şekilde var edilmemiştir. Hem meyvesiyle hem de kabuğuyla her türlü sağlık sorununa çözüm sunan narın, insan sağlığına sayısız yararı bulunmaktadır. Saç bakımından cilt bakımına, cilt bakımından sağlıklı beslenmeye kadar her alanda faydasını gördüğümüz nar, kışın en sevilen tatlarından biri olup en popüler meyvelerin başında yer almaktadır.
Kabuğu ve kendisi ayrı ayrı her derde deva olan nar, kutsal kitabımız olan Kuran-ı Kerim’de de adı geçen en şifa dolu gıdalardan biridir. Kuran-ı Kerim’de yer alan meyvelerden biri olarak öne çıkan narın faydalarını sizler için araştırdık.
Nar Kabuklarının Faydaları Nedir?
Hem lezzetli bir tat sunan hem de vücut sağlığına son derece faydalı olduğu bilinen nar ile ilgili Prof. İbrahim Saraçoğlu, özellikle nar kabuklarını kaynatıp suyunu içmenin vücuda büyük yarar sağladığını ifade etmektedir. Toplumumuzda genellikle birçok kişinin faydasını fark etmeden çöpe attığı nar kabukları, içerdiği değerli bileşenler nedeniyle oldukça değerli bir kaynaktır. Hatta Çin’de yakın zamanda yapılan araştırmalarda, nar kabuğunun suyundan daha fazla miktarda değerli bileşen içerdiği belirlenmiştir. Ayrıca nar kabuğunda bulunan ellagik asit maddesi, özellikle meme kanseri olmak üzere pek çok kanser türünü önlerken, aynı zamanda iyileştirici etkiler de sağlıyor. Bu sebeple nar kabukları kesinlikle israf edilmemeli, mutlaka bir şekilde değerlendirilmeli ve kullanılmalıdır. Peki, nar kabuklarından neler yapılabilir?