1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Kırmızı Altında Hasat Başladı! Kilosu 400 Liradan Satışa Çıktı

Kırmızı Altında Hasat Başladı! Kilosu 400 Liradan Satışa Çıktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin pul biber ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Şanlıurfa’da isot üretiminde kadın işçilerin emeği öne çıkıyor. Günün ilk ışıklarıyla tesislere giden kadınlar, biberin ayıklanmasından kurutulmasına, salça ve pul biber haline getirilmesine kadar tüm aşamalarda görev alıyor.

Acısı ve keskin kokusuyla bilinen isotun işlenmesi sırasında zor şartlarda çalışan kadın işçiler, çuval başına 20 lira alarak günde ortalama bin lira gelir elde ediyor.

Kırmızı Altında Hasat Başladı! Kilosu 400 Liradan Satışa Çıktı - Resim : 2

İSOTUN FİYATI 350-400 LİRA

Üreticiler, bu yıl isotun kilosunu 350 ile 400 lira arasında satışa sundu. Kentte “acı kırmızı altın” olarak da anılan isot, hem ekonomik değeriyle üreticilere katkı sağlıyor hem de Şanlıurfa mutfağının lezzetini taçlandırıyor.

Kaynak: Haber Merkezi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kırmızı Altında Hasat Başladı! Kilosu 400 Liradan Satışa Çıktı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Dersim Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin