Pelmeni Mantısı, Rus mutfağına ait enfes bir mantı çeşididir. İnce açılan hamurun içine hazırlanan kıymalı harcın konulmasıyla yapılan bu lezzet, özellikle kış sofralarında tercih edilir. Siz de evinizde pratik ve lezzetli bir mantı yapmak isterseniz, işte Pelmeni Mantısı tarifi ve püf noktaları!
İç Harcı İçin Malzemeler
150 gr kıyma
1 adet orta boy kuru soğan (ince kıyılmış)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Hamuru İçin Malzemeler:
1 su bardağından 1 parmak eksik ılık su
1 adet yumurta
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı dolusu tuz
Üzeri İçin (Tercihe Bağlı):
İstenen miktarda yoğurt
1 tutam tuz
2 diş sarımsak
Sos İçin:
1 tatlı kaşığı kuru toz nane
Yarım çay kaşığı kimyon
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı
Kıyma, ince doğranmış soğan, tuz, karabiber ve sıvı yağı karıştırarak iç harcı hazırlayın ve bir süre dinlendirin.
Derin bir kapta yumurta, un, ılık su ve tuzu ekleyip kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru portakal büyüklüğünde bezelere ayırıp un serpilmiş tezgahta ince şekilde açın.
Kahve fincanı yardımıyla küçük yuvarlak hamurlar kesin.
Hamurların ortasına kıymalı harçtan koyun ve yarım ay şeklinde katlayarak uçlarını aşağıya doğru sıkıca birleştirin.
Tencere içinde suyu kaynatın, içine tuz ve sıvı yağ ekleyin. Pelmenileri kaynayan suya atıp yaklaşık 15 dakika pişirin.
Pelmenileri kevgirle sudan çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine yoğurt ve sarımsaklı sos gezdirebilir veya hazırladığınız kuru nane, kimyon ve yağ sosuyla servis yapabilirsiniz.