1. Haberler
  2. DERSİM
  3. Kurban Bayramı’nda et tüketimi için önemli uyarı: Sebze tüketimini ihmal etmeyin – Türkgün – Türkçe Düşün

Kurban Bayramı’nda et tüketimi için önemli uyarı: Sebze tüketimini ihmal etmeyin – Türkgün – Türkçe Düşün

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Kaya, Kurban Bayramını sağlıklı ve keyifli geçirebilmek için beslenmeye biraz daha dikkat edilmesi gerektiğini belirterek aşırı et tüketiminden kaçınılması gerektiğini kaydetti.

Aşırı miktarda et tüketilmesi sonucu kan yağlarının yükselmesine bağlı kalp damar hastalıkları oluşabildiğine dikkat çeken Kaya, “Kurban bayramının gelmesiyle değişen beslenme rutini keyifli bir bayram tatili geçirmenize engel değil. Bayram boyunca beslenme düzeni değişse de sağlıklı ve dengeli beslenmeyi kurban bayramı tatilinde sağlayabilirsiniz. Kurban bayramında güne hafif kahvaltıyla başlayınız. Bayram boyunca artan et tüketimiyle birlikte mutlaka sebze tüketimi de artırılmalıdır. Yemeğinizi yaparken dilediğiniz baharatları kullanabilirsiniz, eti pişirirken ilave yağ kullanmayın, etin kendi yağıyla pişmesini sağlayın. Pişirme yöntemi olarak fırında pişirme, ızgara, haşlama gibi yöntemleri kullanabilirsiniz. Hazır meyve suyu ve gazlı içeceklerden uzak durabilirsiniz. Kurban eti mutlaka bir gün dinlendirilmelidir, bekletilmeden tüketilen etteki sertlik pişirmede ve sindirimde zorluk oluşturur, şişkinlik ve hazımsızlık gibi sıkıntılara neden olabilir” diye konuştu.

Izgara ve haşlama şeklinde tüketilmeli

Etlerin ızgara ve haşlama şeklinde tüketilmesi sağlık için daha yararlı olacağını ifade eden Kaya, “Etlerin ızgara ve haşlama şeklinde tüketilmesi sağlık için daha yararlı olacaktır. Et pişirilirken kısık ateşte yavaş yavaş pişirilmelidir. Yüksek ateşte pişirilen etler sert olur ayrıca dışı pişer, içi çiğ kalır. Dikkat edilmesi gereken diğer bir noktada etler tüketilirken görünür yağlarından ayrılmalıdır .Aşırı miktarda et tüketilmesi sonucu kan yağlarının yükselmesine bağlı kalp damar hastalıkları oluşabilmektedir. Bayramda bozulan beslenme düzenine bağlı olarak aşırı et tüketimi sonucu tansiyon yükselmesi, mide rahatsızlıkları, şeker yükselmesi gibi problemler yaşanabilmektedir. Besin Çeşitliliğine dikkat edip porsiyon kontrolü sağlayarak keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. Günlük 2-2,5 litre su tüketilmelidir ayrıca bayramda besin tüketimi fazla olan bireyler yemek sonrası 30-45 dakikalık yürüyüş yapmalıdır” uyarısında bulundu.





Source link

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kurban Bayramı’nda et tüketimi için önemli uyarı: Sebze tüketimini ihmal etmeyin – Türkgün – Türkçe Düşün
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Dersim Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin