1. Haberler
  2. DERSİM
  3. Salçalı yemeklere sakın tuz eklemeyin! Sebep olduğu şeye inanamayacaksınız!

Salçalı yemeklere sakın tuz eklemeyin! Sebep olduğu şeye inanamayacaksınız!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Türk mutfağının temel unsurlarından biri olarak yemeklere hem renk hem de lezzet katan salça, özellikle domates ya da biberin püre haline getirilmesiyle elde edilen bir besindir. Yüzyıllar önce yaz mevsiminde yetişen sebzeleri kış aylarında sağlıklı bir şekilde tüketebilmek için yapılan salça, pek çok yemeğin tadını zenginleştiriyor. Geçmiş yıllarda büyüklerimizin yazın sonlarına doğru kış hazırlıklarının en önemli parçası olan salça, günümüzde gıda markaları tarafından üretilip piyasaya sürülüyor. Uzmanlardan salça ve salçalı yemekler hakkında önemli bir açıklama geldi.

Salçalı Yemeklere Sakın Tuz Eklemeyin

Salça, yemeklere tat katmanın yanı sıra birçok farklı şekilde de tüketilebilir. Örneğin, kahvaltılarda ekmek üzerine sürülerek ya da peynirle birlikte yenilebilir.

Ancak uzmanlar, aşırı tuz alımının hipertansiyon ve kalp rahatsızlıkları gibi sağlık sorunlarına neden olabileceğine vurgu yapıyor.

Bu sebeple, salça kullanırken lezzet dengesini sağlamak amacıyla tuz oranının dikkatlice ayarlanması gerekmektedir.

Yemeklerinizi daha sağlıklı hale getirebilmek için salça ile birlikte tuz kullanımını azaltmanız tavsiye ediliyor.





Source link

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Salçalı yemeklere sakın tuz eklemeyin! Sebep olduğu şeye inanamayacaksınız!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Dersim Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin