1. Haberler
  2. DERSİM
  3. Lokum gibi et pişirmenin sırrı: 1 bardak eklendiğinde sonuç şaşırtıyor

Lokum gibi et pişirmenin sırrı: 1 bardak eklendiğinde sonuç şaşırtıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Kırmızı eti pişirirken sertleşmesi, çiğnedikçe ağızda büyümesi gibi sorunlar yaşıyorsanız, ünlü şeflerin gizli marinasyon tekniğini denemenin tam zamanı! Etin yumuşacık, lokum gibi olması için sütle dinlendirme yöntemi oldukça etkili. İşte usta dönercilerin sır gibi sakladığı bu teknik ve mükemmel et pişirmenin püf noktaları!

Eti Yumuşatmanın Sırrı: Sütle Dinlendirme Yöntemi

Kırmızı etin sütte bekletilmesi, liflerini yumuşatarak pişirme sırasında suyunu kaybetmesini ve sertleşmesini engeller.
Etin içindeki sinirleri parçalayarak çiğnerken ağızda büyümesini önler ve lokum gibi bir kıvam sağlar.
Özellikle dana eti gibi sert dokulu etler için idealdir.

Etin Lezzetini Katlayan Marine Tarifi

500 gram dana ya da kuzu eti
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı sirke (isteğe bağlı, yumuşatmayı destekler)
Karabiber, kekik, pul biber gibi baharatlar

Hazırlanışı:
 

Eti doğrayıp geniş bir kaba alın.
Üzerine sütü ve zeytinyağını ekleyin.
Baharatları ilave edip karıştırın.
Buzdolabında en az 4 saat, tercihen bir gece dinlendirin.
Pişirmeden önce etleri süzerek fazla sütü alın.

Mükemmel Et Pişirmenin Püf Noktaları

Eti mühürleyin: Önceden ısıtılmış döküm tavada etin iki yüzünü yüksek ateşte mühürleyin. Bu işlem, etin suyunu kaybetmesini önler.
Sirke veya limon suyu ekleyin: Marineye birkaç damla sirke eklemek, etin daha da yumuşamasına yardımcı olur.
Tuzu en son ekleyin: Tuzu pişirme sırasında ya da servis öncesi eklemek, etin sertleşmesini önler.





Source link

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Lokum gibi et pişirmenin sırrı: 1 bardak eklendiğinde sonuç şaşırtıyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Dersim Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin