Sarımsak, yemeklere farklı tatlar ve kokular ekleyen, dünya genelinde yaygın şekilde tüketilen bir besindir. Peki, bebeklere ne zaman çiğ ve pişmiş sarımsak verilebilir?
Sarımsak, yüksek tıbbi değere sahip besinlerden biridir.
Doğal bir antibiyotiktir, en güçlü antioksidanlardan biridir. Antioksidan, kanser karşıtı, tümör karşıtı, iltihap önleyici özelliklere sahiptir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir, hastalıkları engeller ve hastalıkların hızlı bir şekilde iyileşmesine katkı sağlar.
Yemeklere, çorbalara, salatalara ve yoğurda eklenerek kullanılabilir.
Sarımsak Hangi Yaşta Bebeğe Verilebilir?
Sarımsak, pek çok hastalığa karşı faydalı olan, şifalı özelliklere sahip bir bitkidir. Türk mutfağında çeşitli yemeklerde kullanılarak yemeğin tadını zenginleştirir ve farklı bir aroma katar.
Bebeklerine sarımsak vermek isteyen, yemeklerine eklemeyi düşünen ebeveynler, sarımsağın bebeklere ne zaman verileceğini araştırmaktadır.
Bebeklere 6. aydan itibaren sarımsak verilebilir. Ancak doğrudan vermek yerine, çorbalarına veya yemeklerine ilave edebilirsiniz.
Bebeğinizin yemeğine 2-3 diş dilimlenmiş sarımsak ekleyebilirsiniz.
6. aydan itibaren pişmiş olarak sarımsak verilebilir, ancak 9. aydan itibaren bebekler çiğ sarımsak da tüketebilir.
9 aylık bebeklere çiğ sarımsak, yoğurdun içerisine doğranarak verilebilir.
Ancak, 9 aylık veya daha küçük bebeklere çiğ sarımsak verilmesi, şişkinlik, gaz ağrıları, ciltte kaşıntı, kızarıklık, tansiyon düşüklüğü, karın ağrısı ve ishal gibi sorunlara yol açabilir.