Kuru fasulye ve nohut gibi bakliyatlar sofralarımızın vazgeçilmezi olsa da kabuklanma ve gaz yapma sorunları can sıkıcı olabilir. Ancak doğru tekniklerle hem kabuksuz hem de lokum gibi pişmiş kuru fasulye yapabilirsiniz. İşte kuru fasulye pişirirken bilmeniz gereken püf noktaları!
1 Yemek Kaşığı Un Mucizesi
Kuru fasulyenin kabuk atmaması için yapmanız gereken çok basit! İlk olarak fasulyeyi soğuk suyla ıslatın ve içerisine 1 yemek kaşığı un ekleyip karıştırın. Bu şekilde bir gece bekletin. Ertesi gün iyice yıkayıp süzdükten sonra pişirdiğinizde fasulyeleriniz kabuksuz ve yumuşacık olacak. Alternatif olarak sütle ıslatarak da aynı sonucu elde edebilirsiniz.
Gaz Yapmasını Önlemek İçin Kimyon Ekleyin
Kuru fasulye tüketirken yaşanan en büyük problemlerden biri de gaz oluşumudur. Bunu engellemek için yemeğinize pişirme sırasında bir tutam kimyon, karbonat veya kekik ekleyebilirsiniz. Bu malzemeler sindirimi kolaylaştırarak fasulyenin gaz yapmasını önler.
Kuru Fasulyeyi 1 Gece Önceden Islatarak Pişirme Süresini Kısaltın
Kuru fasulyeyi pişirmeden önce bir gece suda bekletmek, hem pişme süresini kısaltır hem de nişastanın çözünmesini sağlayarak fasulyeyi daha kolay sindirilebilir hale getirir. Ayrıca, anti-nutriyentleri azaltarak besin değerlerini daha iyi emilmesini sağlar.
Lezzetli ve Kabuksuz Kuru Fasulye İçin Son Tüyolar
Kuru fasulyeyi haşlarken mutlaka önceden suda bekletin.
Un veya süt ekleyerek kabuksuz pişmesini sağlayın.
Gaz oluşumunu engellemek için kimyon, karbonat veya kekik ekleyin.
Pişirme süresini kısaltmak ve daha yumuşak fasulyeler elde etmek için düdüklü tencere kullanabilirsiniz.