Fırında sebzeli tavuk but tarifi, hem sağlıklı hem de pratik bir akşam yemeği seçeneği sunuyor. İster bulgur pilavı isterseniz de pirinç pilavı ya da sadece yeşilliklerin içinde olduğu bir salata yapabilirsiniz. İşte fırında sebzeli tavuk but tarifi ve malzemeleri…
Fırında sebzeli tavuk but Malzemeler (2 kişilik)
4 adet tavuk but (isteğe göre derili veya derisiz)
2 adet patates
1 adet havuç
1 adet kapya biber
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay bardağı su
Fırında sebzeli tavuk but Yapılışı
Fırını 200°C’ye (önceden ısıtılmış) ayarla.
Patates, havuç ve soğanı iri iri doğra. Kapya biberi de dilimle. Sarımsakları ez veya bütün bırak.
Tüm sebzeleri bir kaba al, zeytinyağı ve baharatlarla harmanla.
Ayrı bir kasede salçayı suyla aç, tavuk butları bu sosla birlikte sebzelerin içine ekle, güzelce karıştır.
Fırın tepsisine yerleştir ve üstünü yağlı kağıtla kapat.
35 dakika kadar pişir, sonra kağıdı kaldır ve 15 dakika daha üzeri kızarana kadar fırınla.
Yanına bir kase yoğurt veya cacıkla servis et — afiyet olsun!