1. Haberler
  2. DERSİM
  3. Basura Ne İyi Gelir? Hemoroid ya da Basur Çatlağı En Hızlı Nasıl Geçer, Evde Hemoroid İçin Yapılacaklar Ne?

Basura Ne İyi Gelir? Hemoroid ya da Basur Çatlağı En Hızlı Nasıl Geçer, Evde Hemoroid İçin Yapılacaklar Ne?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hemoroid azdığı zaman bize hayatı zindan eder. Birkaç saat sürecek ağrı hayat standartlarımızı engeller. Makat ve çevresinde görülen şişmiş damarlardan oluşan kişileri oldukça rahatsız eden bu hastalığa basur ya da hemoroid denir. Birden fazla nedeni bulunur ancak çoğu zaman neden kaynaklandığı belli olmaz. Anüsün dış tarafında cilt altında yerleşime sahipse eksternal, rektum denilen kalın bağırsağın son tarafında bulunuyorsa internal hemoroid olarak adlandırılır. Birçok kişinin sıkıntısını çektiği bu duruma çareler aranmaktadır. Özellikle “Basur ağrısı nasıl geçer?” ya da “Basura ne iyi gelir?” araştırmaları yapanların sayısı giderek artıyor. Yetişkinlerin neredeyse dörtte birinde zaman zaman ortaya çıkan basura ne iyi gelir? Doğal ve bitkisel yöntemlerle basur nasıl geçer?

Basur ya da hemoroidler her zaman belirti vermeyen bir rahatsızlıktır. Zaman zaman ortaya çıkar ancak ortaya çıktığında ise kişileri oldukça rahatsız eden bir durumdur. Makat bölgesinde görülür. Çoğu zaman ağrılı ya da kaşıntılı olma durumu vardır. Bazılarında ise oturamamaya kadar sıkıntı çıkarabilmektedir. İçinde kan pıhtısı oluşursa şiddetli bir ağrıya neden olur. Bunun tedavisi için pıhtının boşaltılması gerekmektedir. Evde basur için birden fazla bitkisel ve doğal çözümler bulunur. Ancak ağrının şiddeti yüksekse ya da kanama görülüyorsa mutlaka doktora görünülmeli ve ihmal edilmemelidir. Buna göre; Hemoroid basur nasıl geçer? Basur ağrısına ne iyi gelir? İşte bitkisel ve doğal yöntemlerle basur nasıl geçer sorusunun yanıtı!

BASUR (HEMOROİD) NEDİR?

Bağırsak hastalığı olarak bilinen basur diğer adıyla hemoroid her insanda görülebilen ve görülme ihtimali bulunan bir hastalıktır. Makat çevresinde daha çok yerleşime sahip olup bunların ağrılı, şişmiş, kızarık ve kaşıntılı halleri de vardır. Kişileri oldukça rahatsız eden bu durum aynı zamanda otururken de zorlanmalara neden olabilir. Tuvalette çok kalma ya da kabızlık çekenlerin yaşadığı başlıca sıkıntılardan biri basur olmaktadır.

BASUR (HEMOROİD) BELİRTİLERİ NELERDİR?

  • Anüs etrafında ortaya çıkan kaşıntı ve rahatsızlık hissi
  • Dışkıda kan
  • Oturmakla gelen ağrı
  • Anüs yakınlarında kaşıntılı ve ağrılı şişlik

BASUR (HEMOROİD) NEDENLERİ NELERDİR?

Halk arasında özellikle kronik kabızlık yaşayanların bildiği basur tuvalette oturma ve dışkılama sırasında zorlanma durumu ile ilişkilidir. Bölgesel olarak nitelendirilir ancak kan akışını etkileyen damarların havuz haline gelip büyümesi ve genişlemesi kişilerde sıkıntıya neden olur. Aşağıda sıraladığımız başlıklar basur nedenleri arasında yer almaktadır. İşte basur nedenleri;

 

Kronik Kabızlık

Ikınmak ve tuvalette uzun süre kalmak basurun başlıca nedenleri arasında yer alıyor. Kabız olan kişilerde çok sık görülen bu durumda kişiler rahatsız oldukları tablo ile karşı karşıya gelebilmektedirler. Makat yakınındaki damarlar yumak haline gelir ve ıkınmanın getirdiği zorlama ile birlikte şişer. Kaşıntılı ve kızarık şekilde oluşan bu şişlik damar duvarındaki problemlerin kalıtsa olarak aktarılmasının da mümkün olduğunu gözler önüne sermektedir.

Hamilelik

Gebelik sürecinde kabız olunma ihtimali bulunur. Bu durum da kişilerin basur rahatsızlığı çekmesine neden olabilmektedir. Hamilelik genel olarak radikal değişikliklerin olduğu bir durum olduğundan gebelerde oluşan kan miktarının da artması sebebi ile rahim bölgesindeki büyüme bu kısma da vurmaktadır.

Aşırı Kilo

Aşırı kilo sebebi de kabızlığa neden olan etkenler arasında yer alır. Bu durumda kişilerin basur olma riski artmaktadır. Fiziksel olarak olumsuz etkilenildiğinden beslenmeye de önem verilmesi gerekmektedir.

Bağırsak Hastalıkları

Kabızlık ve basur gibi başlıca bağırsak hastalıkları kişileri oldukça olumsuz etkileyen bir durumdur. Bu durum bu şekilde kalabildiği gibi ilerleme riski de vardır. Kanamalı rahatsızlıkların belirtileri birbirine karışabilir. Bu durumda bu hastalığın tanısının uzman tarafından konulması gerekmektedir.

BASUR OLMAMAK İÇİN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

  • Yüksek lifli gıdalar tüketilmeli
  • Günde yeteri miktar su ihtiyacı karşılanmalı
  • Fiziksel ve psikolojik açıdan sağlıklı bir yaşam sürülmeli
  • Uzun süre oturan kişiler için düzenli molalar verilmeli
  • Dışkılama ihtiyacı doğduğunda beklemeden tuvalete gidilmeli
  • Baharatlı yiyeceklerden uzak durulmalı

ŞİŞEN BASURA NE İYİ GELİR?

Basur için çeşitli kremler ve ilaçlar vardır. Aynı zamanda bitkisel çaylar ile de tedavi edilebilir. Ancak her türlü doktora kontrol olunması gerekmektedir. Bu hastalığın ilerletilmemesi gerekir.

 

BASURA BİTKİSEL ÇÖZÜMLER

Bitkiler her derde devadır ve toplumumuzda bitkiler ile tedavi yöntemi oldukça yaygındır. Eğer evde kendiniz basur rahatsızlığınızı geçirmek istiyorsanız aşağıdaki kürü uygulayabilirsiniz.

Çobançantası Kürü

Malzemeler

4 tatlı kaşığı çobançantası

4 bardak soğuk su

Yapılışı

Suyun içine bitki kıyılarak atılır ve 8 saat kadar bekletilir. 8 saatin ardından elde edilen ve süzülen karışım taze olarak tüketilir.

Elde edilen karışım pamuk ile emilerek basur olan bölgeye sürülür. Düzenli olarak 1 hafta kadar tüketilir.

BASUR KANAMASINA NE İYİ GELİR?

Basur için düzenli olarak sıvı tüketimi özellikle de su içilmesi gerekmektedir. Kişiler tükettikleri besinleri dikkatli seçmeliler, lifli gıdalar yemelilerdir. Özellikle şeftali gibi meyveler sindirimi kolaylaştırır. Bu bakımdan kabız olunma riski de azalır. Baharatlı gıdaların tüketilmemesi de basur kanamasının önüne geçebilir. Aynı zamanda kişiler çok fazla ıkınıyorsa bu da basur kanamasına neden olacaktır.

BASUR KANAMASININ NEDENLERİ

  • Fazla kilo
  • Hamilelik
  • Sıvı tüketiminin azlığı
  • Hareketsizlik
  • Kırmızı et ağırlıklı beslenme
  • Ağır yiyecek ve içecekler
  • Kabızlık
  • Kronik sindirim sistemi sorunları
  • Baharat ve acının fazla tüketimi

BASUR KANAMASI NASIL GEÇER?

Düzenli beslenme

  • Sigara ve stresten uzak durma
  • Hareketli bir yaşam
  • Düzenli yoğurt tüketimi
  • Düzenli çorba içimi
  • Gazlı içeceklerden uzak durma
  • Bolca vitamin kaynaklı besinler tüketme
  • Keçi boynuzu tüketiminin arttırılması
  • Sabahları aç karnına papatya çayı içilmesi
  • Toz zerdeçal tüketimi

BASURA İYİ GELEN İBRAHİM SARAÇOĞLU KÜRÜ

Malzemeler

1 tutam dereotu

1 bardak su

Yapılışı

Dereotu parçalanır ve suyu çıkana kadar ezilir. Sonra 1 bardak suya konulup aç karnına içilir. Gece yatmadan önce ve sabah bu kür tüketilmelidir.

BASUR AMELİYATI

Hemoroid ameliyatı için hastanın bağırsaklarının boşaltılması için ilaçlar verilir. Ameliyattan bir gün önce hiçbir şey yememesi gerekir. Anüse lokal anestezi yapılır. Basur memesi kesilerek yerinden alınır. Açılan boşluk dikilir ve kapatılır. Makat ağzı eski hizaya getirilir. Gerekirse tampon konur.

KULLANICILARIN MERAK ETTİĞİ DİĞER SORULAR

Dış basura ne iyi gelir?

Bu bağlamda basur şikayeti olanların; düzenli yoğurt tüketmesi, akşam öğünlerine çorba ilave etmesi ve gazlı içeceklerden de olabildiğince uzak durması gerekmektedir. Keçiboynuzu, papatya çayı ve toz zerdeçal tüketiminin de basura karşı alınabilecek yöntemler olduğu kabul edilmektedir.

Basuru rahatlatmak için ne yapılmalı?

Sıcak Su Oturma Banyosu Sıcak su banyosu hemoroid ağrısı için doğal bir çözümdür ve uygulaması oldukça kolaydır. İçerisine sıcak su koyulabilecek bir leğen sıcak su banyosu için yeterlidir. Oturma banyosu için kullanılacak leğenin oturmak için uygun bir yere koyulması faydalı olacaktır.

Basur için en etkili ilaç nedir?

Proctolog ve Procto Glyvenol ismindeki iki ilaç aynı etken maddeye sahiptir. Kaşıntıyı ve şişliği indirebilen ilaçlar, basura en iyi gelen kremler arasında gösteriliyor. Ağız yoluyla alınabilen Daflon isimli ilaç yine etkili kremlerde olduğu gibi ağrı azaltıcı özelliği sayesinde öneriliyor.

Zeytinyağı basura iyi gelir mi?

Zeytinyağı doğal bir ödem atıcıdır ve antioksidan özelliklere sahiptir. Dış hemoroidleri tedavi etmek için kullanılabilir. Her gün 1 çay kaşığı zeytinyağı tüketin. Bu, iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Basura Ne İyi Gelir? Hemoroid ya da Basur Çatlağı En Hızlı Nasıl Geçer, Evde Hemoroid İçin Yapılacaklar Ne?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Dersim Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin