HDP’li Tiryaki, Soylu’ya sordu: Bağlar Belediye Başkanının yolsuzluk dosyasını ne yaptınız?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP Batman Milletvekili ve Demokratik Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki, bizzat dönemin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı tarafından İçişleri Bakanına teslim edilen Bağlar Belediye Başkanının yolsuzluk dosyalarının nerede olduğunu sordu.

Tiryaki 2012 yılında basına yansıyan haberlerde “rüşvetçi imam” olarak yer edinen ve karıştığı yolsuzluklar nedeniyle Yalar olan soyadını Beyoğlu olarak değiştirdiği iddia edilen Hüseyin Beyoğlu’nun, Bağlar Belediye Başkanlığına getirildikten sonra da yolsuzluk, usulsüzlük ve kamu zararı haberleriyle sık sık basında yer almasına rağmen bilindiği kadarıyla hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmadığına dikkat çekti.

Tiryaki’nin soru önergesinde gazeteci Tolga Şardan’ın T24’te yayınlanan 27 Aralık 2022 tarihli köşe yazısında; iddiaların artması üzerine bizzat dönemin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz tarafından Bağlar Belediyesi hakkında iki klasör evrak ve fezleke hazırlandığı, dosyaların bizzat dönemin Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve Süleyman Soylu’ya teslim edildiğini hatırlatarak  “Kendisine gereğinin yapılacağı bilgisinin verildiği ancak o günden bugüne Bağlar Belediyesi hakkında herhangi bir adli ve/veya idari işlem yapılmadığı gibi Başsavcının görev yerinin değiştirilerek Yargıtay’a düz savcı yapıldığı bilgileri yer almıştır.” dedi.

Mehmet Rüştü Tiryaki, Soylu’ya şu soruyu yöneltti: 

  1. Dönemin Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz tarafından Bakanlığınıza teslim edilen Diyarbakır Bağlar Belediyesi’nin dosyası nerededir?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
HDP’li Tiryaki, Soylu’ya sordu: Bağlar Belediye Başkanının yolsuzluk dosyasını ne yaptınız?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Dersim Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin